header

 

 

Welkom op de website van Nederpop aan de Dintel.

Wij zijn een koor in Dinteloord en Prinsenland (gemeente Steenbergen), dat voornamelijk Nederlandstalige popmuziek zingt.  Ook hebben we een paar Engelstalige liedjes op het repertoire staan.

Geschiedenis

Tijdens de viering van het 400-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland in 2005 trad regelmatig een smartlappenkoor op. Dit bestond uit de plaatselijke middenstanders.

Na afloop van dat jubileumjaar wilde een aantal mensen doorgaan met het koor, maar met een iets ander repertoire. Het idee voor een meezingkoor dat Nederlandstalige popmuziek (Nederpop) zou gaan zingen was geboren.

Op 10 april 2006 vond de oprichtingsbijeenkomst plaats in De Beurs. Er waren 36 personen aanwezig.

De eerste oefenavond was op 8 mei 2006. Als naam voor het koor werd gekozen voor 'Nederpop aan de Dintel'.

Het koor nu

Het koor telt thans meer dan 40 leden. Er wordt geoefend op maandagavond van 20.00 tot 22.00 in 't Dorpshuis aan de Westvoorstraat in Dinteloord.

Optredens

Het koor trad voor de eerste maal op tijdens de viering van Koninginnedag in Dinteloord in 2007. Daarna heeft Nederpop herhaaldelijk opgetreden zowel in Dinteloord als in de regio.

Ook zijn er enkele optredens verzorgd in woonzorgcentra en verpleeghuizen. En verder wordt er jaarlijks deelgenomen aan de kerstviering in Dinteloord.

De laatste jaren organiseert Nederpop ook een eigen korenmiddag of korenavond.